wie is Pawsitive

Mijn naam is Gesien Broekhuijsen en initiatiefneemster van Pawsitive.

Met Pawsitive wil ik het samenleven en -werken van jou met je hond zo leuk en spannend mogelijk maken. Ik ben gediplomeerd kynologisch instructrice en gedragstherapeut en volg regelmatig bijscholingen op het terrein van hondengedrag, -opvoeding en -sport. De hond waarmee ik opgroeide was een Lakeland Terrier en toen ik besloot dat mijn volwassen leven niet compleet was zonder hond, kwam daar Bruno mijn huis binnen, een kruising Labrador / New Found­lander. Bruno bleek grote problemen te hebben in zijn gedrag en door hem heb ik mij verdiept in de opvoeding en training van honden. Toen Bruno overleden was, ben ik op zoek gegaan naar een rashond, die volledig bij mij paste en die heb ik gevonden.

Ik ben helemaal fan geworden van het mooie ras de Australian Shepherd en ik heb twee van deze prachtige honden, Cliff en June. Zij zijn voorgegaan door Bas en Luke. Met hen heb ik de meeste takken van sport gedaan, speuren, agility, flyball, reddings­honden­werk, dogdance, treibball, schapen­drijven en, onze grootste passie, dogfrisbee.

Met mijn hond Luke heb ik mij in 2010 en 2011 gekwalificeerd voor de wereld­kampioen­schappen dogfrisbee bij de UFO, een wereldwijde dogfrisbee organisatie en heb in 2011 deelgenomen aan de wereld­kampioen­schappen in Texas, USA. Wij bemachtigden een 13e plek van de 26 deelnemers, we hebben genoten.

Met Luke heb ik mij tot en met 2015 gekwalificeerd voor diverse Europese- en Wereldkampioenschappen.

Cliff, geboren in 2014, heeft al meerdere kwalificaties en deelnames aan Europese en zelfs Wereldkampioenschappen op zijn naam staan, zijn eerste Wereldkampioenschap speelde hij toen hij nog maar twee was.

Cliff heeft, naast de Dogfrisbee, nog een grote hobby en dat is mensen zoeken. Hij is heel goed in het mantrailen en ook het zoeken naar mensen die we dan verstoppen onder het puin vindt hij fantastisch.

June, geboren in 2018, kwam als herplaatser bij mij in 2020 en heeft een slechte start gehad ik haar leven. We bouwen het vertrouwen in mensen weer rustig op. Ze vindt werken echt fantastisch, daar maak ik haar erg blij mee. Naast Dogfrisbee mag ze schapen drijven, dat doet ze super. Net als Cliff heeft ze al een paar keer ‘slachtoffers’ gezocht op het puin. Ze vindt mensen dan wel heel spannend, maar de koekjes echt geweldig.

U begrijpt, ik ben ongelofelijk trots op mijn kanjers.

Plezier is het meest essentiële onderdeel van de relatie tussen baas en hond. Met mijn kennis en inzicht wil ik mensen een goede of betere band met hun hond laten krijgen en de honden in deze drukke maatschappij een geweldig hondenleven bieden.