wie is Pawsitive

Mijn naam is Gesien Broekhuijsen en initiatiefneemster van Pawsitive.

Met Pawsitive wil ik het samenleven en -werken van jou met je hond zo leuk en spannend mogelijk maken. Ik ben gediplomeerd kynologisch instructrice en gedragstherapeut en volg regelmatig bijscholingen op het terrein van hondengedrag, -opvoeding en -sport. De hond waarmee ik opgroeide was een Lakeland Terrier en toen ik besloot dat mijn volwassen leven niet compleet was zonder hond, kwam daar Bruno mijn huis binnen, een kruising Labrador / New Found­lander. Bruno bleek grote problemen te hebben in zijn gedrag en door hem heb ik mij verdiept in de opvoeding en training van honden. Toen Bruno overleden was, ben ik op zoek gegaan naar een rashond, die volledig bij mij paste en die heb ik gevonden.

Ik ben helemaal fan geworden van het mooie ras de Australian Shepherd en ik heb twee van deze prachtige honden, Cliff en June. Zij zijn voorgegaan door Bas en Luke. Met hen heb ik de meeste takken van sport gedaan, speuren, agility, flyball, reddings­honden­werk, dogdance, treibball, schapen­drijven en, onze grootste passie, dogfrisbee.

Met mijn hond Luke heb ik mij in 2010 en 2011 gekwalificeerd voor de wereld­kampioen­schappen dogfrisbee bij de UFO, een wereldwijde dogfrisbee organisatie en heb in 2011 deelgenomen aan de wereld­kampioen­schappen in Texas, USA. Wij bemachtigden een 13e plek van de 26 deelnemers, we hebben genoten.

Met Luke heb ik mij tot en met 2015 gekwalificeerd voor diverse Europese- en Wereldkampioenschappen.

Cliff, geboren in 2014, heeft al meerdere kwalificaties en deelnames aan Europese en zelfs Wereldkampioenschappen op zijn naam staan, zijn eerste Wereldkampioenschap speelde hij toen hij nog maar twee was.

Cliff heeft, naast de Dogfrisbee, nog een grote hobby en dat is mensen zoeken. Hij is heel goed in het mantrailen en ook het zoeken naar mensen die we dan verstoppen onder het puin vindt hij fantastisch.

June, geboren in 2018, kwam als herplaatser bij mij in 2020 en heeft een slechte start gehad ik haar leven. We bouwen het vertrouwen in mensen weer rustig op. Ze vindt werken echt fantastisch, daar maak ik haar erg blij mee. Naast Dogfrisbee mag ze schapen drijven, dat doet ze super. Net als Cliff heeft ze al een paar keer ‘slachtoffers’ gezocht op het puin. Ze vindt mensen dan wel heel spannend, maar de koekjes echt geweldig.

U begrijpt, ik ben ongelofelijk trots op mijn kanjers.

Plezier is het meest essentiële onderdeel van de relatie tussen baas en hond. Met mijn kennis en inzicht wil ik mensen een goede of betere band met hun hond laten krijgen en de honden in deze drukke maatschappij een geweldig hondenleven bieden.

kynologisch cv

1998  Kynologisch Instructeur Martin Gaus Academie
2002  Speur- en zoekinstructeur NSA (Inmiddels opgeheven)
2005  Bewegingsleer Marcel Nijland Martin Gaus Academie
2010  Workshop Hersenwerk voor Honden voor professionals
2010  Opleiding Instructeur Treibball
2012  Seminar Ray Coppinger
2013  Studiedag Alpha
2014  Gedragstherapeut Opleidingscentrum Happy Tails
2014  Doggo Seminar Claudia Fugazza: Do as i do
2015  Bijscholing BAT voor professionals Sonja Verhoef
2015  Doggo Seminar Jaak Pansepp
2016  Kynocongres
2016  Doggo Seminar Susan Friedman
2017  Lezing Saam Turner: puberteit
2017  Edupet International Conference for Innovativ Veterinary Medicine Companion Animals
2017  Doggo Seminar Daniel Mills
2023  Doggo Seminar Zsófia Virányi
2024  Doggo Seminar Michael Shikashio Agression in Dogs

waar is het allemaal begonnen

Dogfrisbee is in Nederland een nog jonge hondensport. Nu ruim tien jaar wordt deze fantastische sport beoefend door honden en eigenaren. De wortels van de dogfrisbeesport liggen, natuurlijk, zou je bijna zeggen, in de Verenigde Staten. Een man met een Whippet, die in 1974 zijn hond meesmokkelde in het stadion bij een landelijk uitgezonden honkbalwedstrijd, heeft de basis gelegd voor de enorme populariteit van het dogfrisbee. De man heette Alex Stein en de hond heette Ashley en was een Whippet. Hij had ontdekt, dat zijn hond alles wilde doen om een frisbee te vangen. Rennen, springen, draaien, niets was Ashley te gek. In de pauze van de wedstrijd rende Alec met Ashley het veld op en gaf een spetterende dogfrisbeeshow, totdat hij gearresteerd werd! De voorzitter van de internationale frisbee associatie, Irv Lander, toevallig ook aanwezig bij dezelfde honkbalwedstrijd, werd enorm enthousiast. Hij betaalde de borgtocht voor Alex Stein.

Het publiek bij de wedstrijd waardeerde de voorstelling enorm en hiermee begon een ware zegetocht voor Alex en Ashley. In het sportgekke Amerika werd de sport al snel bekend en van het één kwam het ander. Nu verspreidt deze sport zich snel over Europa en is populair van de Verenigde Staten tot aan Japan. De meeste honden vinden het geweldig om achter iets aan te jagen, dus is het vangen van de schijf door de meesten snel geleerd. Als de hond ook nog wil apporteren is het snel bekeken…..de hond kiest gewoon voor deze sport! Vrijwel alle rassen en kruisingen kunnen dogfrisbee spelen.

Het frisbeeën met je hond is geen enkele keer hetzelfde, waardoor het boeiend blijft voor zowel hond als handler. De variatie aan worpen is enorm, de hond en eventueel ook de handler kan allerlei kunsten vertonen, terwijl het vangen van de schijf de beloning vormt. De meeste honden en handlers, die er eenmaal mee begonnen zijn, raken verslingerd aan deze sport.